otrdiena, 2010. gada 30. novembris

Atmiņa

Vai zini kas tev pieder?
Vai zini ko tev nekad nenozags?
Vai zini kas maksa vairak neka dzive?
Es zinu, tas ir atminas.
Ta ir tava laime.
Ta ir katra ieelpa.
Ta ir katra izelpa.
Katrs solis, ko sper nakotnei preti. Tas asaras un smiekli. Tie kritieni un lecieni.Tas viss ir bijis, tas vienmer turpinasies. Vertigakais un pats, pats milakais Tev ir tava dzive, tavas atminas. Skaties, ta liesma, ta maza sveces liesmina. Vinja dzivo, vina atceras visu ko tu tai teici. Ta atceras visas kustibas. To ka tu ienac istaba ar teju un cepumiem, ka ejot gulet aizmirsti to nodzest. Liesmia tevi peta visu nakti. Bet tad...tad liesminja pati sev lkust par atminu. Bet tu , tu jau par to esi aizmirsis.
Atceries savu pirmo milestibu?
He.. man uz sejas smaids izplesas. Tik naivi un skaisti tas bija. Pirma buca, kas tika apspriesta vel ilgi. Klases vakari pirmaja klase, kad puisi varonogi ienem vietu pie magnetafona un meitenes preteja klases sturi sacukstejas. Un vecaki, ak jel, tie visu veroja no malas. Veroja ka mes augam, ka mainamies. Ka sulas glazi no rita nomaina kafija. Ka ilgie vakari pie multenitem partop par ilgam stundam interneta vai kaut kur pie draugiem.
Nak atmina manas pirmas skritulslidas. Atceros, ka devu tam vardu. Bracot aplukoju tas un nevareju beigt par tam priecaties. Vakar parskatot vecas mantas atradu shis nabaga slidas. Asaras sariesas acis. Atminoties to laiku, kad bucina uz vaiga bija bija gada notikums. Kad likas ka nu to vaigu vairs nemazgasu. Bet tagad, tagad mes esam iemacijusies vertet materialas vertibas, bet sensenos laikos mes zinajam ko isteniba nozime milet. Milet tiri un bez aizspriedumiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru